Stewia - uprawa i wykorzystanie

|Zdrowie i żywienie|Wszystkie

Przewodnik dla poszukujących naturalnego zamiennika dla cukru, który opisuje naturalny słodzik ziołowy jakim jest stewia, zwana "słodkim liściem", która nie ma praktycznie kalorii, jest niskoglikemiczna i nie powoduje próchnicy. Książka przybliża najważniejsze informacje dotyczące tej rośliny i jej wykorzystania, zawiera wskazówki dotyczące jej uprawy na działce, w ogrodzie lub domu, zbioru, a także prezentuje różnorodne propozycje jej wykorzystania w kuchni - można wybierać spośród 35 różnorodnych przepisów autorów amerykańskich oraz 2 dodatkowych będących uzupełnieniem do polskiego wydania.
W listopadzie 2011 roku, zgodnie z wcześniejszymi oczekiwaniami, została wydana decyzja o dopuszczeniu do obrotu w Unii Europejskiej słodzika otrzymywanego ze stewii.
Do książki dołączono próbkę nasion!
Zapraszamy również do odwiedzenia naszego blogu o stewii.

Cechy
WydawnictwoWydawnictwo Kubajak
AutorzyJeffrey Goettemoeller i Karen Lucke
Format152 x 229 mm
Liczba stron96
Oprawamiękka
ISBN978-83-87971-97-7
Wydanie2010 r.
Dodatekpróbka nasion